«Добре вчитися» не означає «добре здати ЗНО»

Переважна більшість випускників відчувають стрес, причому не тільки і не стільки під час тесту, скільки в період очікування. Стрес, мов снігова куля, накопичується, і до травня на заняття вже ходять не бадьорі 11-класники, а їх бліді тіні. Жарти жартами, але лікарі б’ють на сполох!  Серед хвороб, що спричиняє стрес: діабет, виразка, порушення гормонального фону тощо. Що робити?
Батькам – допомогти організувати режим навчання і відпочинку: необхідно продумати періодичні невеликі виїзди, одноденні подорожі, які передбачають фізичну активність. Випускникам – вибудувати тижневий план додаткових занять до кінця семестру і чітко його дотримуватися. Високих результатів досягнуть ті 11-класники, які чітко усвідомлюють, куди саме вони хочуть поступити і за результатами попередніх років сформують необхідний результат ЗНО. Т.т. якщо випускник орієнтується, що середній бал на бюджет у його ВНЗ на обрану спеціальність становить 183 бали, то він розуміє, що з кожного предмету його бал ЗНО має бути не нижчим.
Питання підбору репетитора/ курсів актуальний: можливості реклами і самореклами дуже розвинені. Але не потрібно кидатися на красиву обгортку і тих, хто хвалить себе голосніше за всіх. Модні курси і заняття з двохсотбальниками – тобто випускниками минулих років, які склали на 195+ балів – можуть не виправдати себе. Так, вони можуть бути дешеві. Навіть дуже дешеві. Так, у них може бути весело. Але це, вибачте, більше молодіжна тусовка, ніж серйозне наукове педагогічне співтовариство. Ми знову повертаємося до перевіреного – до сарафанне радіо. Ідіть до тих педагогів, у яких готувалися ваші знайомі і вже отримали хороші результати! Або скористайтеся ресурсами, на яких професіоналами системно викладена вся програма, і де рівень засвоєння Вами матеріалу перевіряється шляхом проходження тестів у форматі ЗНО. Рекомендуємо для самоперевірки і підготовки ресурс www.200baliv.org 
«Добре вчитися» не означає «добре здати ЗНО». Якщо плани у Вас амбітні, серйозні, краще поєднувати підготовку і самоперевірку. Немає сенсу займатися предметом один раз у тиждень – це не принесе бажаного результату. Замість економії – гроші на вітер. Краще працюй самостійно  щодня проходячи тести із тем, що винесені на ЗНО, а з викладачем розбирай досконало ті теми, які викликають труднощі. Самостійно вирішувати тести – це обов’язково! Чим більше – тим краще! Відпочивайте також активно і різноманітно, як і займаєшся! Одне від іншого невіддільне! Тримайтеся позитивного настрою і просто спокійно, планомірно працюйте. Дорогу здолає той, хто йде.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

А яку піцу обереш ти? РЕАЛЬНА МАТЕМАТИКА!

Як запам'ятати таблицю значень тригонометричних функцій

Звіт про проведення тижня математичних дисциплін