Я - Супергерой! Або 15 секретів успішного абітурієнта: як підкорити систему ЗНО?

 
1. Не сидіть за книжками в останні дні перед тестом, це вам не допоможе! Пам’ятайте, що ви не вивчите весь матеріал за лічені дні, краще ґрунтовно готуйтесь хоча б за півроку до тестування. Перевантаження організму тільки може серйозно зашкодити, ви виснажите себе ще до дня тесту, і мрії залишаться мріями лише через те, що ви не дотримувалися режиму дня. Тому не забудьте про відпочинок.

2. Не вірте продавцям відповідей до тесту у соцмережах. Ви лише витратите гроші «на вітер», не робіть цього! Ніяких відповідей не існує, придбати їх неможливо, краще покладіться на свої сили.

3. Заздалегідь складіть все необхідне перед ЗНО: сертифікат, дві чорні ручки, запрошення-перепустку, паспорт, за бажанням пляшку води без етикетки. Не беріть з собою навушники, флешки, пристрої зчитування та обробки інформації. Не варто наражати себе на небезпеку: вас можуть позбавити права складати ЗНО.

4. Не панікуйте! Перед проведенням ЗНО заспокойтеся та налаштуйте себе на позитив. Це вам точно допоможе, як би банально не звучало! Просто повірте в себе!

5. Зранку добре поснідайте. Навіть не думайте йти на тест голодним, бо ви його завалите: ваш мозок не буде працювати у звичному режимі, і ви аж ніяк не зосередитесь на тестах.

6. Не запізнюйтесь до пункту тестування. Прийдіть вчасно, а краще заздалегідь. Переважна більшість випускників не має такого центру «через дорогу», тому їхати туди потрібно завчасно – так, щоб дістатися до місця хоча б за півгодини до початку ЗНО. Тоді не потрібно буде поспішати, можна буде спокійно залишити речі, вимкнути телефон і налаштуватися на написанні іспиту.

7. Економте час. Не зациклюйтесь на питаннях, потім повернетесь до складних, для вас. Так ви збережете час! Старайтеся виконати всі завдання.

8. Якщо зробили помилку і помітили це – виправляйте, але «без фанатизму», перша відповідь майже завжди вірна.

9. Забудьте про все! Думайте тільки про ЗНО. Будьте уважними та спокійними. Вчитуйтесь у кожне завдання, не помиліться через неуважність.

10. Якщо не впевнені у правильності рішення, використовуйте метод виключення, а з двох відповідей обирайте ту, яка на перший погляд здалась вірною, вона майже завжди правильна.

11. Навіть не намагайтесь списати у сусіда. Для чого вам зайві проблеми і чужі помилки?!

12. Думайте тільки про поточне завдання. Не згадуйте попередніх, вони, як правило, не пов’язані між собою. У деяких запитаннях варто просто увімкнути логіку.

13. Не засмучуйтесь. Ви не можете знати всього на 100% . Лише одиниці складають тест на 200 балів. Тому немає ніякого сенсу розхлюпувати емоційну енергію на передчасну досаду. Навіть якщо вам здається, що ви допустили занадто багато помилок і просто завалили тест, пам'ятайте, що дуже часто таке відчуття є хибним.

14. Виходити з тест-центру можна лише після того, як ви здали бланк з відповідями. Якщо вийдете раніше, назад вас просто не пустять.

15. Переконайтесь, що ви все перевірили, перед тим, як здати бланк. А потім дочекайтесь офіційних відповідей та результатів. Не вірте неофіційній інформації, вона може виявитись фейком. Довіряйте лише офіційним джерелам – інформації з сайту УЦОЯО.

І, головне, - не бійтеся. Не таке страшне ЗНО, як вам розповідають студенти! Воно не складне, якщо систематично до нього готуватись! Повірте у себе - і у вас все вийде. Успіхів вам, майбутні абітурієнти!

МАТЕРІАЛ З САЙТУ: ОГО 25

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

А яку піцу обереш ти? РЕАЛЬНА МАТЕМАТИКА!

Як запам'ятати таблицю значень тригонометричних функцій

Звіт про проведення тижня математичних дисциплін